Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
IJskoude grapefruit met muntsiroop

IJskoude grapefruit met muntsiroop

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de munt en schud hem droog. Breng 100 ml water met de suiker, de citroen en de helft van de munt aan de kook en laat ca. 5 minuten op laag vuur trekken. Neem van het vuur en schenk de siroop door een zeef. Laat afkoelen.

  2. Halveer de grapefruits. Leg de halve grapefruits ca. 40 minuten in de diepvries, zodat ze licht bevroren zijn. Pluk de blaadjes van de overige munt. Serveer de grapefruits met een lepeltje, schenk er de muntsiroop overheen en garneer met de munt.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille Arnhem, Subba

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!