Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
IJssandwich met mangosorbet en witte chocolade

IJssandwich met mangosorbet en witte chocolade

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur en 59 minuten wachttijdca. 3 u. en 59 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de sorbet

Bereiding

  1. Breng een dag van tevoren voor de sorbet 240 ml water aan de kook. Los er de suiker en een snuf zout in op. Neem van het vuur en
    laat helemaal afkoelen. Pureer de mango met het limoensap tot een gladde puree. Meng de vruchtenpuree met de siroop en zet een nacht in de koelkast.

  2. Draai in een ijsmachine een smeuïge sorbet van het mangomengsel volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Schep in een bak en dek goed af. Laat minstens 4 uur opstijven in de vriezer.

  3. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Neem de sorbet uit de vriezer. Schep telkens een flinke bol ijs op een wafeltje en leg er een tweede wafeltje op. Druk goed op elkaar. Wentel de sorbet aan één kant in het sesamzaad en leg de sandwich op een bord of schaal. Leg evt. tussendoor in de vriezer als het ijs te snel zacht wordt.

  4. Versier de sandwiches met de witte chocolade en laat nog 10 minuten opstijven in de vriezer. Bewaar de sandwiches goed afgedekt maximaal 1 week in de vriezer. Daarna zullen de koekjes minder krokant worden.

Per portie: 220 kcal | 40 g koolhydraten | 2 g eiwit | 5 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)