IJstaart met pistache, kersen en vanille
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 12 uur en 30 minuten wachttijdca. 12 u. en 30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Bekleed een cakevorm van ca. 1,2 l inhoud met vershoudfolie; gebruik twee vellen folie: één in de lengte van de vorm en één in de breedte. Schep het kersenijs erin en strijk glad. Zet ca. 30 minuten in de diepvries om op te stijven. Verdeel het pistache-ijs erover, strijk weer glad en zet ca. 30 minuten in de diepvries. Schep het vanille-ijs erop, strijk glad en vouw de overhangende folie eroverheen. Zet een nacht in de diepvries.
Dompel om te serveren een doek in heet water, wring hem uit en vouw hem om de randen van de cakevorm om het ijs aan de randen wat zachter te maken. Vouw de folie aan de bovenkant weg, draai de vorm om en laat de ijstaart uit de vorm vallen. Trek de folie eraf en zet de ijstaart tot serveren in de diepvries. Serveer in plakjes met wat amarenakersen eroverheen gelepeld.