Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
IJstaart met pistache, kersen en vanille

IJstaart met pistache, kersen en vanille

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 12 uur en 30 minuten wachttijdca. 12 u. en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
7

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vershoudfolie
Weet je niet wat je je gasten moet serveren? Geen paniek! Dit nagerecht is super makkelijk te maken en valt sowieso in de smaak. Enige puntje is dat je wel even moet wachten tot het goed bevroren is.

Bereiding

  1. Bekleed een cakevorm van ca. 1,2 l inhoud met vershoudfolie; gebruik twee vellen folie: één in de lengte van de vorm en één in de breedte. Schep het kersenijs erin en strijk glad. Zet ca. 30 minuten in de diepvries om op te stijven. Verdeel het pistache-ijs erover, strijk weer glad en zet ca. 30 minuten in de diepvries. Schep het vanille-ijs erop, strijk glad en vouw de overhangende folie eroverheen. Zet een nacht in de diepvries.

  2. Dompel om te serveren een doek in heet water, wring hem uit en vouw hem om de randen van de cakevorm om het ijs aan de randen wat zachter te maken. Vouw de folie aan de bovenkant weg, draai de vorm om en laat de ijstaart uit de vorm vallen. Trek de folie eraf en zet de ijstaart tot serveren in de diepvries. Serveer in plakjes met wat amarenakersen eroverheen gelepeld.

Per portie (8): 241 kcal | 28 g koolhydraten | 4 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: David Charbit Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Katy Gilhooly

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)