Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
IJswafels met aardbei

IJswafels met aardbei

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Kom maar door met die zomerkoninkjes, bij deze zoete traktatie is er niks lekkerder dan ijs.

Bereiding

  1. Schep het ijs in een keukenmachine en voeg de verse aardbeien toe. Meng met de pulseknop tot de aardbeien goed door het ijs verdeeld zijn, deels gepureerd en deels nog in stukjes.

  2. Bekleed de vierkante bakvorm met bakpapier en verdeel het ijs er gelijkmatig over. Leg een vel bakpapier op het ijs en strijk het oppervlak zo glad mogelijk. Zet ca. 2 uur of een nacht in de diepvries om op te laten stijven.

  3. Verkruimel de gevriesdroogde aardbeien in een bord. Neem het ijs uit de diepvries en snijd met een scherp mesje of een ronde uitsteekvorm 10 cirkels ter grootte van de biscuits uit het ijs.

  4. Leg elke ijscirkel tussen twee biscuits en rol de zijkant van de ijswafels voor de helft door de gevriesdroogde aardbeien. Leg de ijswafels op een met bakpapier beklede plaat en zet ca. 1 uur in de diepvries om op te stijven voor het serveren.

Per portie: 326 kcal | 34 g koolhydraten | 5 g eiwit | 19 g vet

© olive Magazine / Immediate MediaReceptuur Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Kris Kirkham Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)