Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
In azijn gesmoorde kip met farro en waterkers

In azijn gesmoorde kip met farro en waterkers

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Alison: "Het is misschien wel een van de eenvoudigste recepten uit het hele boek: een eenpansgerecht bestaande uit een paar simpele ingrediënten, waaronder zout en peper. De kip kun je tot 2 dagen van tevoren bereiden en bewaren in de koelkast. Warm hem op laag vuur op met het deksel op de pan en voeg wat water toe om te voorkomen dat het vlees uitdroogt."

Bereiding

  1. 1. Breng de kip op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een grote gietijzeren braadpan op middelhoog vuur. Bak de kip aan (in porties indien nodig) met het vel naar beneden tot beide kanten goudbruin zijn, 10-12 minuten per kant. Leg de kip op een schaal of snijplank.

  2. 2. Doe de knoflook en farro in de pan en roer tot alles bedekt is met bakvet. Breng op smaak met zout en peper en fruit het mengsel 5-8 minuten tot je geroosterde knoflook en farro ruikt. Voeg de azijn, yuzu kosho (als je die gebruikt) en 1 liter water toe, roer de aanbaksels op de bodem van de pan los en verhit alles tot het water net kookt.

  3. 3. Doe de kip met het vel naar boven terug in de pan en leg het deksel erop. Zet het vuur lager en laat alles zo’n 1,5 uur zachtjes sudderen tot de kip vrijwel van het bot valt en de farro goed gaar is – de korrels moeten zacht zijn maar niet papperig.

  4. 4. Roer vlak voor het serveren de waterkers erdoor.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Lekker thuis

€ 28,99
Cover voor Lekker thuis