In azijn gesmoorde kip met farro en waterkers
Eenvoudig
Advertentie
Bereiding
1. Breng de kip op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een grote gietijzeren braadpan op middelhoog vuur. Bak de kip aan (in porties indien nodig) met het vel naar beneden tot beide kanten goudbruin zijn, 10-12 minuten per kant. Leg de kip op een schaal of snijplank.
2. Doe de knoflook en farro in de pan en roer tot alles bedekt is met bakvet. Breng op smaak met zout en peper en fruit het mengsel 5-8 minuten tot je geroosterde knoflook en farro ruikt. Voeg de azijn, yuzu kosho (als je die gebruikt) en 1 liter water toe, roer de aanbaksels op de bodem van de pan los en verhit alles tot het water net kookt.
3. Doe de kip met het vel naar boven terug in de pan en leg het deksel erop. Zet het vuur lager en laat alles zo’n 1,5 uur zachtjes sudderen tot de kip vrijwel van het bot valt en de farro goed gaar is – de korrels moeten zacht zijn maar niet papperig.
4. Roer vlak voor het serveren de waterkers erdoor.