In bokbier gestoofde varkenswangetjes met krieltjes
Gemiddeld
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de varkenswangetjes doormidden. Verhit de olie in de binnenpan** van de Crock-Pot (slowcooker) op matig vuur. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de varkenswangetjes ca. 4 minuten per zijde, zodat ze mooi bruin kleuren. Plaats de binnenpan in het verwarmingselement van de slowcooker.
Blus het vlees af met het bier en de vleesjus. Voeg de uiringen, de champignons, de paprika, de krieltjes en de oregano toe. Roer goed door en zet de Crock-Pot slowcooker aan op stand low. Stoof het geheel in ca. 6 uur in de slowcooker zacht en gaar.
Roer de Amsterdamse uitjes door het stoofvlees. Lekker met wat verse oregano en grof zeezout.