Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Indiase maissoep met spinazie

Indiase maissoep met spinazie

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Deze kruidige Indiase maissoep met spinazie heeft vrijwel ieder Indiaas restaurant op de menukaart staan, maar met ons recept maak je deze klassieker in je eigen keuken.

Bereiding

  1. Breng de mungbonen met 500 ml water en de kurkuma in een pan aan de kook. Kook 25-30 minuten tot de mungbonen zacht zijn. Giet af en stamp de mungbonen met een pureestamper fijn. Pureer de mais met een staafmixer tot een grove puree.

  2. Verhit in een pan de olie op middelhoog vuur. Voeg de kardemom, de asafoetida, het komijnzaad en het laurierblaadje toe en bak in ca. 5 seconden geurig. Voeg de knoflook toe en bak ca. 5 seconden verder.

  3. Voeg de maispuree toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de mungbonenpuree, de groentebouillon en een snufje zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat met het deksel op de pan ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de spinazie door de soep en breng op smaak met de zwarte peper. Verwarm nog ca. 1 minuut en serveer direct.

Per portie: 146 kcal | 14 g koolhydraten | 6 g eiwit | 7 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Fotografie: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamso

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)