Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Indiase Seekh kebab

Indiase Seekh kebab

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer voor de uienpickles 100 ml koud water met de azijn, de suiker en het zout door elkaar tot de suiker en het zout opgelost zijn. Meng de ui erdoorheen en laat trekken.

  2. Meng alle ingrediënten voor de raita in een kom en breng op smaak met zout. Zet apart.

  3. Steek de barbecue aan. Verplaats, wanneer deze goed heet zijn, de meeste kolen naar één kant van de barbecue.

  4. Doe alle ingrediënten voor de kebab met een flinke snuf zout in een grote kom en kneed alles met je handen ca. 5 minuten tot je een samenhangende, plakkerige massa krijgt. Maak 6 ballen van het gehaktmengsel en rol ze met natte handen uit tot lange, dunne rolletjes. Rijg de gehaktrolletjes aan de spiesen.

  5. Gril de spiesen ca. 10 minuten op directe hitte op de barbecue tot ze goudbruin en gaar zijn. Draai regelmatig om. Als er te veel vet op de kolen druipt en er vlammen ontstaan, kun je de spiesen verder grillen op indirecte hitte aan de andere kant van de barbecue.

  6. Serveer de spiesen met de naan, de raita, de komkommer, de uienpickles en de korianderblaadjes.

Per portie: 259 kcal | 9 g koolhydraten | 19 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helen Graves Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)