Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Indische broodpudding toko lo

Indische broodpudding

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Broodpudding is hét antwoord op de vraag wat je met oud brood moet doen. Mijn moeder leerde op de huishoudschool hoe je het moet bakken, maar in Indische kookboeken kom ik ook geregeld recepten voor ‘broodpodding’ tegen. Of ‘broodtaart’, zoals omschreven in het Oost-Indisch Kookboek uit 1896 (elfde druk). Deze variant wordt bereid met kokosmelk en kenarinoten (niet te verwarren met kemirinoten), die ook wel de amandelen van de Molukken genoemd worden. Ze zijn wat zoeter en voller van smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Breng in een steelpan op middelhoog vuur de kokosmelk aan de kook. Neem van het vuur en laat het brood weken in de melk.

  3. Klop met de hand- of standmixer de eidooiers met de suiker en de kaneelpoeder tot een luchtig en bleek mengsel. Spatel het melk-broodmengsel erdoor.

  4. Klop met de hand- of standmixer de eiwitten stijf. Spatel het eiwitschuim door het beslag.

  5. Verdeel het beslag in een gelijkmatige laag over de bakvorm. Bestrooi met de rozijnen en de kenarinoten. Schenk tot slot de gecondenseerde melk erover.

  6. Bak de broodpudding 40 à 50 minuten in het midden van de oven goudbruin. Neem uit de oven en laat 30 minuten afkoelen op het aanrecht. Laat vervolgens minimaal 1 uur en 30 minuten opstijven in de koelkast.

  7. Warm de vanillesaus eventueel nog even op en serveer bij de broodpudding.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (4 stemmen)