Bereiding

  1. Steriliseer een weckpot zorgvuldig door hem circa 10 minuten in een pan met water uit te koken of in de vaatwasser op de hoogste temperatuur te wassen.
  2. Pers vier citroenen uit en zet het sap apart. Boen de overige citrusvruchten goed schoon onder de kraan en wrijf ze droog. Snijd ze vanaf de navel recht naar beneden een paar keer in, maar niet helemaal door.
  3. Vul de citrusvruchten met zeezout, leg ze in de pot en druk ze stevig aan. De citrusvruchten moeten dicht tegen elkaar komen te liggen.
  4. Doe de rest van het zeezout, het kaneelstokje, de steranijs en het korianderzaad in de pot. Giet het citroensap erbij en vul eventueel aan met water zodat de citrusvruchten volledig onderstaan.
  5. Sluit de pot goed af en bewaar de citrusvruchten minimaal 1 maand in de koelkast. Op deze manier trekken de smaken het best in en zullen de schillen zachter worden. Schud de pot om de dag even om.

Als in een recept om citroenrasp wordt gevraagd, kun je eens afwisselen met de schil van een van de ingelegde citrusvruchten.

Chef Toub: Lekker Arabisch

Meer gerechten zoals deze?

Chef Toub: Lekker Arabisch
€27,50