Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Ingemaakte augurken

Ingemaakte augurken

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de augurken onder stromend water met een borstel goed schoon. Snijd de steeltjes kort af en leg de augurken in een kom.

  2. Los het zout al roerende op in 1-1,5 l koud water. Giet het zoute water over de augurken zodat ze helemaal bedekt zijn. Laat de augurken afgedekt minimaal 2 dagen rusten op een koele plaats.

  3. Spoel schone potten uit met heet water. Zet de potten omgekeerd op een theedoek. Haal de augurken uit het vocht, spoel ze goed af en dep ze droog.

  4. Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Schil de mierikswortel en snijd hem in kleine blokjes. Was de kruiden en schud ze droog. Stop alles afwisselend met de augurken, de laurierblaadjes, het mosterdzaad en de peperkorrels dicht op elkaar in de schone potten.

  5. Breng voor het azijnzuur 1 l water, de inmaakazijn en de suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur. Giet het azijnzuur in de potten zodat alles helemaal bedekt is.

  6. Sluit de potten direct. Wanneer het deksel naar binnen trekt is er een vacuüm ontstaan en zijn de potten goed gesloten. Laat de augurken op een koele plaats minimaal 4 weken trekken. Bewaar de augurken op een koele plaats.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)