Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Involtini di zucchine

Involtini di zucchine

  • 00 minuten bereidingstijd00 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de grill (Toscanini grilt op een houtskoolvuur, thuis kun je een andere grill of een grillpan gebruiken). Was de courgettes grondig, dep ze droog en schaaf ze in de lengte in plakken. Bestrooi de plakken met zout. Gril de plakken droog. Pers ondertussen het sap uit de citroen en vang het sap op in een schaaltje. Laat de plakken courgette afkoelen.

  2. Snijd de overtollige blaadjes van de artisjokken zodat alleen de harten en de binnenste blaadjes overblijven. Snijd de harten in zo dun mogelijke plakjes en leg de plakjes direct in het citroensap om verkleuring te voorkomen. Breng de artisjokharten in het sap op smaak met olijfolie, zout en peper. Was de waterkers, schud hem droog en meng hem door het artisjokmengsel.

  3. Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en rol hem in de plakken courgette. Dien de involtini op met de waterkers en eventueel wat extra stukjes geitenkaas. Breng het geheel op smaak met zwarte peper.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)