Irish stew
Gemiddeld
ca. 2 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd eventueel het vet van het lamsvlees. Dep eventueel het vlees droog en snijd het in blokjes. Pel en snipper de uien.
Maak de witte kool schoon en snijd hem in parten. Snijd de harde stronk eruit en snijd de kool grof.
Schrap de wortels, was ze en snijd ze in plakjes. Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in blokjes. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in plakken. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn.
Verhit de olie in een braadpan. Bak het lamsvlees portiegewijs op hoog vuur rondom bruin, zo verliest het vlees weinig vocht en gaat het niet koken.
Breng het vlees op smaak met zout en peper. Neem het vlees uit de pan en bak de overige porties op dezelfde manier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Voeg de uien, de kool, de wortels, de knolselderij, de aardappels, de peterselie en al het lamsvlees toe aan de pan. Breng ca. 1 l water aan de kook, roer de bouillonblokjes erdoorheen en giet de bouillon in de pan. Laat afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten smoren in de oven.