Bereiding

Het grote voordeel van een zelfvriezende ijsmachine is dat je de ijsemmer niet van tevoren hoeft te koelen in de diepvries. Zodra we dus zin in ijs krijgen, kunnen we direct aan de slag. Sorbet, frozen yogurt, Italiaans ijs en roomijs; er bestaan verschillende soorten ijs met elk een andere structuur. Met de Gelaterio Pro van Solis maken we probleemloos al die verschillende soorten ijs.

Stukjes chocolade in stracciatella-ijs, gehakte nootjes door roomijs of hele smarties door kinderijs. Wanneer moet je ze toevoegen? Met de add mix-ins-functie geeft de Gelateria Pro automatisch aan wanneer we de extra ingrediënten aan het ijs moeten toevoegen voor het beste resultaat. Zo krijgen we het perfecte stracciatella-ijs en ijs met goed verdeelde krokante nootjes erdoorheen. Als we het recept voor chocolade-hazelnootijs hieronder in de Geltaria Pro maken, laat de machine tijdens het draaien met een belsignaaltje weten wanneer de fijngehakte hazelnoten erdoorheen kunnen. Ideaal! Wij gaan snel aan het ijs.

  1. Doe de melk, de chocolade-hazelnootpasta en het vanille-extract in een middelgrote kookpan. Verwarm het mengsel tot de chocolade-hazelnootpasta gesmolten is en het mengsel net begint te koken. Zet het vuur uit.
  2. Klop intussen in een kom de eidooiers met de suiker tot een helder, luchtig en schuimig mengsel.
  3. Roer het hete melkmengsel langzaam door het eimengsel.
  4. Maak de kookpan schoon, schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het op laag vuur. Roer daarbij constant met een houten lepel tot het mengsel zo dik is dat het niet meer van de bolle kant van de lepel loopt. Neem de pan van het vuur.
  5. Schenk het mengsel in een hittebestendige kom, dek af en laat helemaal afkoelen.
  6. Schenk het mengsel in de ijsmachine, stel de draaiknop in op de gewenste structuur (gelato) en start de bereiding van het ijs.
  7. Voeg zodra het belsignaaltje klinkt en op de display “add mix-ins” oplicht de fijngehakte hazelnoten toe. Wacht tot de bereiding van het ijs klaar is.
  8. Als u het ijs wilt bewaren, schep het dan in een luchtdichte bewaardoos geschikt voor de diepvries en bewaar het ijs tot 1 week in de vriezer.