Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Italiaans chocolade-hazelnootijs

Italiaans chocolade-hazelnootijs

In samenwerking met Solis.
  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Met de warme zomer die aanbreekt dwalen onze gedachten op de redactie af naar homemade ijs. Daarvoor hebben we een ijsmachine nodig. Foodies test de Gelateria Pro van SOLIS en ervaart het gemak van ijs maken met een professionele, zelfvriezende ijsmachine.

Bereiding

  1. Doe de melk, de chocolade-hazelnootpasta en het vanille-extract in een middelgrote kookpan. Verwarm het mengsel tot de chocolade-hazelnootpasta gesmolten is en het mengsel net begint te koken. Zet het vuur uit.

  2. Klop intussen in een kom de eidooiers met de suiker tot een helder, luchtig en schuimig mengsel.

  3. Roer het hete melkmengsel langzaam door het eimengsel.

  4. Maak de kookpan schoon, schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het op laag vuur. Roer daarbij constant met een houten lepel tot het mengsel zo dik is dat het niet meer van de bolle kant van de lepel loopt. Neem de pan van het vuur.

  5. Schenk het mengsel in een hittebestendige kom, dek af en laat helemaal afkoelen.

  6. Schenk het mengsel in de ijsmachine, stel de draaiknop in op de gewenste structuur (gelato) en start de bereiding van het ijs.

  7. Voeg zodra het belsignaaltje klinkt en op de display “add mix-ins” oplicht de fijngehakte hazelnoten toe. Wacht tot de bereiding van het ijs klaar is.

  8. Als u het ijs wilt bewaren, schep het dan in een luchtdichte bewaardoos geschikt voor de diepvries en bewaar het ijs tot 1 week in de vriezer.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)