Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
international croissant

Italiaans croissantje

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Snijd de plakjes diagonaal doormidden en snijd ieder plakje aan een rechte zijde in tot het midden. Leg op iedere driehoek een plak parmaham en strooi de parmezaan eroverheen. Rol het bladerdeeg vanaf de ingesneden kant naar de punt toe op en vorm er een mooi croissantje van. Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eidooier met de melk en bestrijk de croissantjes ermee.

  2. Bak de croissants ca. 15 minuten in de oven. Neem de croissants uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

  3. Snijd de croissants horizontaal open. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Beleg de croissants met de plakken tomaat en de basilicum. Bestrooi met peper en serveer direct.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)