
Italiaanse runderstoof met gebakken polenta
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Bereiding
Dep het vlees droog en wentel het door de bloem. Zorg ervoor dat het vlees overal met een laagje bloem bedekt is. Bestrooi met zout en peper. Verwarm de olijfolie en de boter in een braadpan. Bak hierin het vlees rondom bruin, neem uit de pan en houd apart.
Bak in dezelfde pan de ui, de knoflook, de winterpeen en de bleekselderij ca. 5 minuten op middelhoog vuur tot ze wat zachter worden. Blus af met de wijn, laat inkoken en voeg de tijm, de rozemarijn, de oregano en de suiker toe. Schenk de bouillon, de polpa en de passata erbij. Doe het vlees terug in de pan, breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat het gerecht met
het deksel schuin op de pan 3-4 uur stoven.Breng voor de polenta de bouillon aan de kook. Voeg al roerend het maisgriesmeel toe. Laat 3-4 minuten koken, terwijl je blijft roeren tot het een dikke pap wordt. Neem van het vuur en roer de parmezaan, de Italiaanse kruiden en de boter erdoorheen. Kwast een ondiepe schaal in met olijfolie, stort de polenta erin en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Laat de polenta afkoelen tot kamertemperatuur en laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220Ā°C / hetelucht: 200Ā°C). Snijd de polenta in vierkanten, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat extra maisgriesmeel. Bak de polenta ca. 10 minuten in de oven tot de onderkant lichtbruin is. Draai de polenta om en bak opnieuw ca. 10 minuten tot ook de andere kant lichtbruin wordt. Serveer de runderstoof met de gebakken polenta en rasp er nog wat verse parmezaan overheen.