Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Jambalaya met gerookte paprika garnalen en worst

Jambalaya met gerookte paprika, garnalen en worst

In samenwerking met Little America
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Jambalaya is een rijstgerecht dat veel wordt gegeten in New Orleans. Het lijkt op paella en is ontwikkeld toen Spanje het gebied van de huidige staat Louisiana beheerste. Het belangrijkste verschil is de vervanging van saffraan door tomaten.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de chorizo er op hoog vuur ca. 2 minuten in. Schep uit de pan en zet het vuur laag. Fruit de ui, de knoflook, de bleekselderij, de paprika en de jalapeñopepers ca. 8 minuten in het hete bakvet tot de ui glazig is. Voeg de cajunkruiden en het gerooktepaprikapoeder toe en roer goed door.

  2. Voeg de rijst toe en blus af met de bouillon en de gepelde tomaten. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 18 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. Voeg ca. 5 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en de chorizo toe en leg het deksel op de pan om de garnalen gaar te stomen. Strooi voor het serveren de peterselie over de jambalaya. Serveer er citroenpartjes en chilisaus bij.

* Kies voor een niet al te oude en droge chorizo, maar een die nog wat soepeler is. Die bakt mooier en blijft lekker mals in de jambalaya.

Per portie: 438 kcal | 54 g koolhydraten | 21 g eiwit | 15 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)