Jambalaya met gerookte paprika, garnalen en worst
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de chorizo er op hoog vuur ca. 2 minuten in. Schep uit de pan en zet het vuur laag. Fruit de ui, de knoflook, de bleekselderij, de paprika en de jalapeñopepers ca. 8 minuten in het hete bakvet tot de ui glazig is. Voeg de cajunkruiden en het gerooktepaprikapoeder toe en roer goed door.
Voeg de rijst toe en blus af met de bouillon en de gepelde tomaten. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 18 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. Voeg ca. 5 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en de chorizo toe en leg het deksel op de pan om de garnalen gaar te stomen. Strooi voor het serveren de peterselie over de jambalaya. Serveer er citroenpartjes en chilisaus bij.