Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
fried chicken katsu sando

Japanse katsu sando

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Het is een enorme caloriebom, maar je mag hem dan ook zeker delen. Eén ding is zeker, na de Katsu Sando heb je genoeg energie voor twee!

Bereiding

  1. 1. Meng de ingrediënten voor de tonkatsusaus. Meng de witte kool met een snufje zout en het citroensap.

  2. 2. Sla de koteletten plat tot ze ca. 1 cm dik zijn. Verdeel de bloem, het ei en de panko over drie verschillende borden. Haal de koteletten eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko.

  3. 3. Verwarm een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de koteletten in de pan en bak in 3-4 minuten aan beide zijden knapperig en goudbruin.

  4. 4. Rooster het witbrood in een broodrooster of droge koekenpan lichtbruin. Besmeer de helft van het brood met de mayonaise, beleg met de koteletten en verdeel de helft van de saus eroverheen. Maak de broodjes af met de witte kool en dek af met het overige brood. Snijd de korsten eraf. Serveer met de overige saus.

Per portie: 833 kcal | 108 g koolhydraten | 43 g eiwit | 24 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Jennifer Joyce

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)