Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Japanse pannenkoek (okonomiyaki)

Japanse pannenkoek (okonomiyaki)

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de saus

‘Okonomi’ betekent: wat jij lekker vindt. Je kan dus eindeloos variëren met groenten en vlees in en op deze pannenkoek.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Doe de bloem in een kom. Voeg het ei en de bouillon toe en meng tot een beslag. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Roer de kool, de garnalen en het wit van de lente-ui door het beslag. Verhit een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het beslag in de pan en verdeel het over de bodem.

  3. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de onderkant goudbruin is. Laat de pannenkoek op een bord glijden en beleg hem met het spek. Houd de koekenpan ondersteboven boven het
    bord en gebruik het bord om de pannenkoek met het spek naar beneden in de pan te leggen. Bak verder tot de pannenkoek van binnen door en door heet is (prik een metalen prikker in het
    midden en voel aan de prikker).

  4. Serveer de pannenkoek met de spekkant naar boven. Druppel de saus eroverheen en bestrooi met de gari, het sesamzaad en het groen van de lente-ui.

Per portie: 647 kcal | 79 g koolhydraten | 19 g eiwit | 19 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Sam Stowell Foodstyling: Katy Greenwood Styling: Louis Peral

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)