Japanse pannenkoek (okonomiyaki)
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Doe de bloem in een kom. Voeg het ei en de bouillon toe en meng tot een beslag. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de kool, de garnalen en het wit van de lente-ui door het beslag. Verhit een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het beslag in de pan en verdeel het over de bodem.
Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de onderkant goudbruin is. Laat de pannenkoek op een bord glijden en beleg hem met het spek. Houd de koekenpan ondersteboven boven het
bord en gebruik het bord om de pannenkoek met het spek naar beneden in de pan te leggen. Bak verder tot de pannenkoek van binnen door en door heet is (prik een metalen prikker in het
midden en voel aan de prikker).Serveer de pannenkoek met de spekkant naar boven. Druppel de saus eroverheen en bestrooi met de gari, het sesamzaad en het groen van de lente-ui.