
Japchae (glasnoedels met groenten)
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Laat de judasoren 30 minuten wellen in lauw water. Spoel goed na onder koud stromend water en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit. Snijd de houtige uiteinden eraf en snijd de paddenstoelen in reepjes. Meng in een kom met 1 el sojasaus, ¼ tl suiker en een snufje peper. Zet opzij.
Breng intussen een pan met ruim water aan de kook. Kook de noedels in 3 à 4 minuten, of volgens de aanwijzingen op de verpakking, beetgaar. Spoel na onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Knip ze eventueel in kortere stukken.
Breng opnieuw water aan de kook en blancheer in 1 à 2 minuten de spinazie. Giet af, spoel na onder koud stromend water en knijp er met je handen het overtollige vocht uit. Meng de spinazie in een kom met ½ tl zout, ½ teen knoflook, 1 el sesamolie en het sesamzaad. Zet opzij.
Meng het rundvlees in een kom met 1½ el sojasaus, de rijstwijn of mirin, 2 tenen knoflook, 1 tl suiker en eventueel extra zout en peper. Zet opzij.
Meng de peen in een kommetje met 1 el sojasaus, ¼ tl suiker en een snufje peper. Zet opzij.
Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en braad daarin rondom het gemarineerde rundvlees aan. Neem het stuk vlees na 5 à 6 minuten uit de pan en zet opzij.
Verhit in dezelfde pan de resterende eetlepel sesamolie op middelhoog vuur. Bak de peen in 3 à 4 minuten gaar. Neem uit de pan en zet opzij. Bak daarna de judasoren zo’n 5 à 6 minuten. Zet beide opzij.
Verhit in dezelfde pan nogmaals 1 el zonnebloemolie en bak op middellaag vuur de ui en de prei, tot de ui glazig is en de prei zacht. Zet opzij.
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Bak in het achtergebleven bakvet eerst een omelet van de dooiers en vervolgens een omelet van het eiwit. Snijd beide omeletten in reepjes en zet opzij.
Doe de noedels in de pan waarin alles is bereid. Voeg vervolgens het vlees, de peen, de judasoren en de spinazie toe en meng goed met je handen. Proef en breng op smaak met meer sojasaus en/of suiker.
Verdeel de noedels over een mooie, grote serveerschaal. Leg de reepjes ei erop en serveer.
De bijbel van de Koreaanse keuken
€ 34,99