Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Kaascroutons met ham en komkommerchutney

Kaascroutons met ham en komkommerchutney

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de komkommers en rasp ze in reepjes (julienne). Bestrooi de komkommer met zout en laat ca. 30 minuten in een vergiet uitlekken.

  2. Pel en snipper de uien. Verhit de olie en fruit er de ui ca. 3 minuten in. Voeg de kurkuma, het chilipoeder, het mosterdzaad en het komijnzaad toe en fruit nog ca. 1 minuut. Voeg de rietsuiker en de ciderazijn toe. Kook op laag vuur tot de suiker is opgelost. Meng de maïzena met 1 el koud water. Voeg de maïzena al roerend toe aan de kokende azijn. Kook al roerend ca. 1 minuut door.

  3. Leg de komkommer op een schone, uitgespoelde theedoek. Vouw de doek dicht en knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Roer de komkommer door de chutney en verwarm nogmaals kort. Schep de chutney in een pot en laat afkoelen.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).Snijd de korst van de sneetjes brood. Bestrijk de sneetjes brood met de boter. Bestrooi 10 sneetjes met de geraspte kaas en bedek met de overige 10 sneetjes brood. Druk het brood goed op elkaar. Snijd repen van het kaasbrood en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 minuten in de oven.

  5. Neem de croutons uit de oven en laat kort afkoelen. Snijd de plakken parmaham in repen. Omwikkel de croutons met repen parmaham. Serveer de croutons met de komkommerchutney.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)