Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
recepten met bier Kabeljauw in bierbeslag

Kabeljauw in bierbeslag met friet en doperwten

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

“Fish & chips, de gezondere versie. De doperwtjes maken deze maaltijd af!”

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hete lucht: 200°C). Meng het bakmeel en de maizena in een kom met een flinke snuf zout en peper. Roer geleidelijk het bier erdoorheen tot een dik beslag maar roer niet langer dan nodig is. Er mogen enkele klontjes in blijven zitten.

  2. 2. Bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Vul een ruime, hoge (frituur) pan voor ⅓ met frituurolie en verhit de olie tot 180°C. Wentel een visfilet in het beslag. Laat de vis met een vuurvaste tang voorzichtig in de hete olie glijden. Houd de vis enkele seconden vast voordat je hem loslaat, dit voorkomt dat het beslag direct aan de bodem van de pan kleeft. Herhaal met de andere filet.

  3. 3. Frituur de vis 2-3 minuten tot het beslag goudbruin en krokant is. Blancheer de doperwten in een pan met kokend water en een snufje zout 2 minuten. Neem de vis uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zeezout. Giet de doperwten af. Serveer de vis met de friet, de doperwten en besprenkel alles naar smaak met de azijn.

Per portie: 603 kcal | 72 g koolhydraten | 31 g eiwit | 19 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)