Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Kabeljauw met kappertjesboter en prei-rösti

Kabeljauw met kappertjesboter en prei-rösti

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de prei in de lengte en snijd hem in dunne ringen. Was de prei in koud water en laat hem goed uitlekken. Schil de aardappels en rasp ze fijn. Meng de geraspte aardappel met het ei en de prei en breng op smaak met zout en peper. Verhit 1 el boter in een grote koekenpan en doe het aardappel-preimengsel erin. Bak de rösti ca. 8 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Draai de rösti voorzichtig om en bak hem nog ca. 8 minuten.

  2. Verhit in een andere koekenpan de olie en 1 el boter. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Bak de kabeljauw ca. 4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Was de citroen en rasp er de schil af. Blus de vis af met 1 el boter, het sap van ½ citroen, de citroenschil en de kappertjes.

  3. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Serveer de vis met de rösti en schep er wat van de citroen-kappertjesboter overheen. Maak af met de peterselie.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)