Kabeljauw met kappertjesboter en prei-rösti
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Halveer de prei in de lengte en snijd hem in dunne ringen. Was de prei in koud water en laat hem goed uitlekken. Schil de aardappels en rasp ze fijn. Meng de geraspte aardappel met het ei en de prei en breng op smaak met zout en peper. Verhit 1 el boter in een grote koekenpan en doe het aardappel-preimengsel erin. Bak de rösti ca. 8 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Draai de rösti voorzichtig om en bak hem nog ca. 8 minuten.
Verhit in een andere koekenpan de olie en 1 el boter. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Bak de kabeljauw ca. 4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Was de citroen en rasp er de schil af. Blus de vis af met 1 el boter, het sap van ½ citroen, de citroenschil en de kappertjes.
Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Serveer de vis met de rösti en schep er wat van de citroen-kappertjesboter overheen. Maak af met de peterselie.