Kabeljauw met kruiden saus op salade
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng voor de marinade het paprikapoeder, het komijnpoeder, het chilipoeder, ½ tl zout en de versgemalen peper. Roer er 1 el olie doorheen. Dep eventueel de kabeljauwfilets droog en bestrijk ze met de marinade. Laat ca. 30 minuten marineren.
Was intussen voor de kruidensaus de dille, de peterselie en de kervel en schud ze droog. Houd enkele takjes apart om te garneren. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Was de limoen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Pers de limoen uit. Roer de kruiden, het limoensap en de limoenschil door de yoghurt. Breng op smaak met zout, peper en suiker.
Maak de little gems schoon, schud ze droog en snijd ze in dunne reepjes. Schrap de wortels, was ze en rasp ze grof. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne reepjes. Roer zout, peper en een beetje suiker door de azijn. Klop er 5 el olie krachtig doorheen. Meng de vinaigrette met de groenten.
Verhit de boter in een grote pan. Bak er de kabeljauw in ca. 3 minuten per zijde goudbruin in. Verdeel de salade over borden, leg de kabeljauwfilets erop en verdeel de kruidensaus eroverheen. Garneer met de overige kruiden.