Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
kabeljauw kruidenkorst

Kabeljauw met kruidenkorst

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Doordeweeks een bijzondere maaltijd op tafel zetten hoeft niet veel tijd te kosten. Met verse kruiden, een mooi stukje kabeljauw en een likje boter!

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Was de peterselie en schud hem droog. Snijd de peterselie en de bieslook fijn. Meng de kruiden met 3 el zachte boter en het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verdeel de kabeljauw in porties en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de vis met zout en peper en verdeel er het kruiden-botermengsel over. Bak de vis ca. 15 minuten in de oven.

  3. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels en meng 2 el boter en vervolgens de melk erdoorheen. Breng op smaak met zout en de mosterd. Serveer de vis met de puree.

Per portie: 492 kcal | 51 g koolhydraten | 31 g eiwit | 17 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (9 stemmen)