Kabeljauw met kruidenkorst uit de oven
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Was de peterselie en schud hem droog. Snijd de peterselie en de bieslook fijn. Meng de kruiden met 3 el zachte boter en het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verdeel de kabeljauw in porties en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de vis met zout en peper en verdeel er het kruiden-botermengsel over. Bak de vis ca. 15 minuten in de oven.
Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels en meng 2 el boter en vervolgens de melk erdoorheen. Breng op smaak met zout en de mosterd. Serveer de vis met de puree.