Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Kabeljauw met oesterzwammen

Kabeljauw met oesterzwammen

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Halveer de tomaatjes. Leg ze met de snijzijde naar boven op een bakplaat. Besprenkel met 3 el olijfolie. Bestrooi met de tijm, de knoflook en zout en peper. Rooster ze ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3).

  2. Scheur de oesterzwammen kleiner. Bak ze boven hoog vuur in 3-5 minuten in 2 el boter en 1 el olie aan. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Bestrooi de kabeljauw met zout. Bak de vis ca. 6 minuten in 1 el boter en 1 el olie. Serveer met de oesterzwammen, de tomaatjes en de rucola.

Per portie: 382 kcal | 4 g koolhydraten | 27 g eiwit | 29 g vet

Foto: Stephan van Raay (F&L)

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)