Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Halveer de tomaatjes. Leg ze met de snijzijde naar boven op een bakplaat. Besprenkel met 3 el olijfolie. Bestrooi met de tijm, de knoflook en zout en peper. Rooster ze ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3).
  2. Scheur de oesterzwammen kleiner. Bak ze boven hoog vuur in 3-5 minuten in 2 el boter en 1 el olie aan. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrooi de kabeljauw met zout. Bak de vis ca. 6 minuten in 1 el boter en 1 el olie. Serveer met de oesterzwammen, de tomaatjes en de rucola.

Paddenstoelen schoonmaken
Paddenstoelen kun je beter niet wassen, ze absorberen snel vocht en verliezen zo hun vlezige structuur en smaak. Maak ze schoon met een stuk keukenpapier of eventueel een speciaal paddenstoelenborsteltje.

Foto: Stephan van Raay (F&L)