Bereiding

 

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met wat zout. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel de olijfolie over de tomaten en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de tomaten ca. 10 minuten in de oven.
  2. Wikkel elke kabeljauwfilet in 2 plakken spek. Verhit de olie en 1 el boter in een koekenpan en bak de kabeljauw ca. 4 minuten aan beide kanten. Bestrooi de vis met peper.
  3. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met de melk en 1 el boter. Breng de puree op smaak met zout, peper en de beide soorten mosterd. Serveer de puree met de gebakken vis en de geroosterde tomaatjes.

Fotografie: foodies