Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Kabeljauw met saffraan en pilav

Kabeljauw met saffraan en pilav

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook. Verhit de olie in een ovenbestendige pan en bak er de rijst ca. 3 minuten in tot hij glazig wordt. Blus af met de bouillon en leg een deksel op de pan. Zet de pan 19 minuten in de oven.

  2. Week de saffraan in 1 el van de wijn. Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak er de stukken kabeljauw ca. 2 minuten in. Voeg de room, de wijn en de saffraan toe en stoof het geheel rustig in ca. 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Serveer de rijst met de kabeljauw in diepe borden en strooi er de bosuitjes overheen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)