Kabeljauw met saffraan en pilav
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook. Verhit de olie in een ovenbestendige pan en bak er de rijst ca. 3 minuten in tot hij glazig wordt. Blus af met de bouillon en leg een deksel op de pan. Zet de pan 19 minuten in de oven.
Week de saffraan in 1 el van de wijn. Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak er de stukken kabeljauw ca. 2 minuten in. Voeg de room, de wijn en de saffraan toe en stoof het geheel rustig in ca. 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Serveer de rijst met de kabeljauw in diepe borden en strooi er de bosuitjes overheen.