Lees verder onder de advertentie
Kabeljauw met saffraan en pilav
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook. Verhit de olie in een ovenbestendige pan en bak er de rijst ca. 3 minuten in tot hij glazig wordt. Blus af met de bouillon en leg een deksel op de pan. Zet de pan 19 minuten in de oven.
Week de saffraan in 1 el van de wijn. Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak er de stukken kabeljauw ca. 2 minuten in. Voeg de room, de wijn en de saffraan toe en stoof het geheel rustig in ca. 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Serveer de rijst met de kabeljauw in diepe borden en strooi er de bosuitjes overheen.
Lees verder onder de advertentie