Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Kabeljauw met saffraan en pilav

Kabeljauw met saffraan en pilav

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook. Verhit de olie in een ovenbestendige pan en bak er de rijst ca. 3 minuten in tot hij glazig wordt. Blus af met de bouillon en leg een deksel op de pan. Zet de pan 19 minuten in de oven.

  2. Week de saffraan in 1 el van de wijn. Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak er de stukken kabeljauw ca. 2 minuten in. Voeg de room, de wijn en de saffraan toe en stoof het geheel rustig in ca. 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Serveer de rijst met de kabeljauw in diepe borden en strooi er de bosuitjes overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!