Kabeljauwburgertjes met knoflook, gegrilde lente-ui en rijst
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de korst van het witbrood en hak het fijn. Hak de kabeljauwfilet fijn. Pel en snipper de knoflook. Was de limoen en rasp er de schil vanaf. Meng de kabeljauw met het brood, de knoflook, de geraspte limoenschil, het chilipoeder en het ei. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Vorm 8 burgers van het kabeljauwmengsel en wentel ze in het paneermeel. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Maak de lenteuitjes schoon en wrijf ze in met de olijfolie. Verhit een grillpan en gril de lente-uitjes ca. 4 minuten rondom. Keer de lente-uitjes regelmatig.
Verhit de olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgertjes ca. 4 minuten aan beide kanten. Giet de rijst af en laat hem even droogstomen. Serveer de rijst met de lente-uitjes en de kabeljauwburgertjes.