Bereiding

1. Haal de watertank uit de combi stoomoven, vul deze met water en plaats terug in de oven.

stoomoven

2. Knip 4 vierkante stukken bakpapier van 30 cm. Leg een kwart van de gehakte Aziatische groenten in het midden van elk stuk bakpapier. Bedek met kabeljauwfilets en besprenkel met geraspte sinaasappelschil, sap, basilicum, knoflook, wijn, olie, wortel en venkel en breng op smaak zout en peper. Vouw het papier om een pakketje te maken met weinig lucht, zodat de ingrediënten kunnen stomen, en verdraai de randen om ze af te dichten.

3. Leg de pakketjes op het glazen plateau op de ovenbodem. Bak ze op Stoom 1. De baktijd van is 30-40 minuten; de oven kan uitsluitend worden ingesteld op een maximale baktijd van 30 minuten. Stel de tijd na 30 minuten opnieuw in en vul het waterreservoir bij. Open een van de pakketjes om te controleren of de vis gaar is. Het visvlees moet makkelijk loskomen.

4. Doe de bulgur met 800 ml kokend water in een ondiepe schaal. Leg ze op de ovenbodem. Controleer het waterniveau in het reservoir en kook 8-12 minuten op Combi 1 of tot de bulgur beetgaar is. Laat de bulgur zo nodig uitlekken.

5. Roer met een vork door de gekookte bulgur en vermeng de olijfolie, citroensap, knoflook, basilicum, koriander en bosuitjes met de bulgur. Breng op smaak met zout en peper.

Stomen maar!

De nieuwe 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic is een krachtige stoomoven, convectie, grill en magnetron in één; een echt multitalent dus! Met de stoomfunctie bereid je makkelijk en snel gezonde maaltijden met maximaal behoud van smaak en voedingsstoffen. Doordat je verschillende functies tegelijkertijd kunt gebruiken, bespaar je wel tot 40% tijd en energie in vergelijking met gewone magnetrons. Zo kun je de magnetronstand bijvoorbeeld met de grillfunctie, convectie of allebei tegelijk combineren voor een sneller en beter resultaat. Meer weten over deze musthave? Kijk dan op de website van Panasonic.

stoomoven panasonic