Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
gezond stomen

Kabeljauwpakketjes met bulgur

In samenwerking met Panasonic
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

VOOR DE PILAV

Bereiding

  1. 1. Haal de watertank uit de combi stoomoven, vul deze met water en plaats terug in de oven.

  2. 2. Knip 4 vierkante stukken bakpapier van 30 cm. Leg een kwart van de gehakte Aziatische groenten in het midden van elk stuk bakpapier. Bedek met kabeljauwfilets en besprenkel met geraspte sinaasappelschil, sap, basilicum, knoflook, wijn, olie, wortel en venkel en breng op smaak zout en peper. Vouw het papier om een pakketje te maken met weinig lucht, zodat de ingrediënten kunnen stomen, en verdraai de randen om ze af te dichten.

  3. 3. Leg de pakketjes op het glazen plateau op de ovenbodem. Bak ze op Stoom 1. De baktijd van is 30-40 minuten; de oven kan uitsluitend worden ingesteld op een maximale baktijd van 30 minuten. Stel de tijd na 30 minuten opnieuw in en vul het waterreservoir bij. Open een van de pakketjes om te controleren of de vis gaar is. Het visvlees moet makkelijk loskomen.

  4. 4. Doe de bulgur met 800 ml kokend water in een ondiepe schaal. Leg ze op de ovenbodem. Controleer het waterniveau in het reservoir en kook 8-12 minuten op Combi 1 of tot de bulgur beetgaar is. Laat de bulgur zo nodig uitlekken.

  5. 5. Roer met een vork door de gekookte bulgur en vermeng de olijfolie, citroensap, knoflook, basilicum, koriander en bosuitjes met de bulgur. Breng op smaak met zout en peper.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)