
Kadaifitoetje
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Kadaif ken je misschien wel van kunefe, een traditioneel gerecht van kadaif dat in veel landen in het Midden-Oosten wordt gegeten, meestal gebakken met een witte kaasvulling en siroop. Maar je kunt er ook veel andere lekkere dingen mee maken, zoals deze toetjes met karamelroom en pistache.
Tip
Kadif kun je bij Turkse winkels kopen.
Bereiding
Breek de kadaif met je handen in kleinere stukjes. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak hierin de kadaif al roerend goudbruin.
Klop de slagroom stijf en mix er de helft van de karamelpasta door. Klop de mascarpone los en klop door de room.
Maak laagjes in glazen of schaaltjes Begin met de kadaif en daarop de room, dan weer kadaif en weer room. Eindig met een laagje room en garneer deze met nog wat gesmolten karamelpasta en pistache.
Uit het boek
100 ramadanrecepten
€ 27,99