Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Kadaifitoetje

Kadaifitoetje

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Kadaif ken je misschien wel van kunefe, een traditioneel gerecht van kadaif dat in veel landen in het Midden-Oosten wordt gegeten, meestal gebakken met een witte kaasvulling en siroop. Maar je kunt er ook veel andere lekkere dingen mee maken, zoals deze toetjes met karamelroom en pistache.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Kadaif ken je misschien wel van kunefe, een traditioneel gerecht van kadaif dat in veel landen in het Midden-Oosten wordt gegeten, meestal gebakken met een witte kaasvulling en siroop. Maar je kunt er ook veel andere lekkere dingen mee maken, zoals deze toetjes met karamelroom en pistache.
Tip
Kadif kun je bij Turkse winkels kopen.

Bereiding

  1. Breek de kadaif met je handen in kleinere stukjes. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak hierin de kadaif al roerend goudbruin.

  2. Klop de slagroom stijf en mix er de helft van de karamelpasta door. Klop de mascarpone los en klop door de room.

  3. Maak laagjes in glazen of schaaltjes Begin met de kadaif en daarop de room, dan weer kadaif en weer room. Eindig met een laagje room en garneer deze met nog wat gesmolten karamelpasta en pistache.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

100 ramadanrecepten

€ 27,99
100 ramadanrecepten
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!