Bereiding

Kaiserschmarrn is misschien wel het bekendste nagerecht uit Oostenrijk. Na dit recept wil je nooit meer anders, dit winterse toetje is onweerstaanbaar lekker. Kaiserschmarrn is een luchtige en gekaramelliseerde pannenkoek die je vervolgens in grove stukken snijdt. Lekker met bijvoorbeeld wat jam!

  1. Splits de eieren en klop de eiwitten met de suiker stijf. Meng in een kom de tarwebloem, de melk, de eidooiers, de vanillesuiker, de rum en het zout tot een beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor. Verwarm de oven voor tot 160°C.
  2. Verhit de boter in een grote, vuurvaste pan en schenk er het beslag in, de laag zou 2 tot 3 cm dik moeten zijn. Eventueel bak je twee pannenkoeken in een kleinere pan. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur goudbruin aan de onderkant, draai de pannenkoek om en zet de pan in de oven.
  3. Haal de pannenkoek uit de oven als hij gaar is en trek met behulp van twee vorken in stukken. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.
Recepten uit Wenen

Uit het boek:

Recepten uit Wenen
€14,95