Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kaiserschmarnn

Kaiserschmarrn

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Proef dit traditionele Oostenrijkse gerecht naar receptuur van Antonia Kögl. In haar boek 'Recepten uit Wenen' staan naast klassieke gerechten ook moderne recepten uit de Weense keuken.

Bereiding

  1. Splits de eieren en klop de eiwitten met de suiker stijf. Meng in een kom de tarwebloem, de melk, de eidooiers, de vanillesuiker, de rum en het zout tot een beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor. Verwarm de oven voor tot 160°C.

  2. Verhit de boter in een grote, vuurvaste pan en schenk er het beslag in, de laag zou 2 tot 3 cm dik moeten zijn. Eventueel bak je twee pannenkoeken in een kleinere pan. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur goudbruin aan de onderkant, draai de pannenkoek om en zet de pan in de oven.

  3. Haal de pannenkoek uit de oven als hij gaar is en trek met behulp van twee vorken in stukken. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)

Recepten uit Wenen

€ 21,99
Recepten uit Wenen