Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
kalfslever met spek

Kalfslever met spek en uitjes

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Spek, a man's best friend. In combinatie met in port gebakken kalfslever en gebakken uitjes heb je hier een heel stoer gerecht.

Bereiding

  1. Spoel de lever ca. 10 minuten in ruim koud water. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Pel de ui en snijd hem in ringen. Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen.

  2. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak er de aardappels goudbruin in. Verhit een andere pan en bak op matig vuur de spekreepjes en uiringen ca. 10 minuten.

  3. Dep de kalfslever goed droog, bestrooi met zout en peper en bestuif hem met de bloem. Verhit 1 el olie en 2 el boter in een pan en bak er de lever ca. 3 minuten aan beide kanten. Blus de pan af met de port en laat nog ca. 2 minuten sudderen. Serveer de lever met de gebakken aardappels en schep de spekreepjes en uien erover. Druppel er het braadvet met de port overheen.

Foto’s: Stephan van Raay Servies: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (4 stemmen)