
Kalfslever met spek en uitjes
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Bereiding
Spoel de lever ca. 10 minuten in ruim koud water. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Pel de ui en snijd hem in ringen. Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen.
Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak er de aardappels goudbruin in. Verhit een andere pan en bak op matig vuur de spekreepjes en uiringen ca. 10 minuten.
Dep de kalfslever goed droog, bestrooi met zout en peper en bestuif hem met de bloem. Verhit 1 el olie en 2 el boter in een pan en bak er de lever ca. 3 minuten aan beide kanten. Blus de pan af met de port en laat nog ca. 2 minuten sudderen. Serveer de lever met de gebakken aardappels en schep de spekreepjes en uien erover. Druppel er het braadvet met de port overheen.