Bereiding

 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de aardappels op een bakplaat en bak ze ca. 1 uur in de oven tot ze zeer zacht zijn.
 2. Bak intussen de gehakte pancetta, de rozemarijn en de knoflook in een pan met 1 el olijfolie krokant op middelhoog vuur. Laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
 3. Leg op iedere plak kalfslever een flinke eetlepel van het pancettamengsel en een takje rozemarijn. Rol de kalfslever op tot rolletjes. Leg telkens 4 plakjes pancetta overlappend op elkaar en leg
  er een kalfsleverrolletje op. Pak de kalfslever strak in de pancetta.
 4. Kook de kippenbouillon in een sauspan tot ca. 1⁄3 in. Voeg de balsamico toe en houd de saus warm.
 5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit een ovenbestendige braadpan met 2 el olijfolie en bak er de rolletjes rondom goudbruin en krokant in. Zet het geheel 7-8 minuten in de oven tot de rolletjes gaar zijn.
 6. Neem de aardappels uit de oven. Laat ze een beetje afkoelen en snijd ze doormidden. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het. Meng 4 el olijfolie door de puree en breng op smaak
  met zout en peper.
 7. Verwarm de aardappelpuree en schep het in het midden van een groot bord. Leg de kalfsleverrolletjes er op en bedruppel met de saus.

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Charlie Richards Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sarah Cook