Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de aardappels op een bakplaat en bak ze ca. 1 uur in de oven tot ze zeer zacht zijn.
- Bak intussen de gehakte pancetta, de rozemarijn en de knoflook in een pan met 1 el olijfolie krokant op middelhoog vuur. Laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg op iedere plak kalfslever een flinke eetlepel van het pancettamengsel en een takje rozemarijn. Rol de kalfslever op tot rolletjes. Leg telkens 4 plakjes pancetta overlappend op elkaar en leg
er een kalfsleverrolletje op. Pak de kalfslever strak in de pancetta. - Kook de kippenbouillon in een sauspan tot ca. 1⁄3 in. Voeg de balsamico toe en houd de saus warm.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit een ovenbestendige braadpan met 2 el olijfolie en bak er de rolletjes rondom goudbruin en krokant in. Zet het geheel 7-8 minuten in de oven tot de rolletjes gaar zijn.
- Neem de aardappels uit de oven. Laat ze een beetje afkoelen en snijd ze doormidden. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het. Meng 4 el olijfolie door de puree en breng op smaak
met zout en peper. - Verwarm de aardappelpuree en schep het in het midden van een groot bord. Leg de kalfsleverrolletjes er op en bedruppel met de saus.
© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Charlie Richards Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sarah Cook