Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Kalfspastrami

Kalfspastrami

  • Uitdagend

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster het korianderzaad, de peperkorrels en het mosterdzaad in een droge pan tot de specerijen beginnen te geuren. Pel en snipper de knoflook. Maal de specerijen met de knoflook en het paprikapoeder fijn in een vijzel. Meng met het zout en de suiker. Wrijf het vlees goed in met het mengsel en leg het vlees op een schaal afgedekt ca. 24 uur in de koelkast.

  2. Spoel het vlees af met koud water en dep het goed droog. Rook het vlees ca. 25 minuten in de rookoven. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Gaar het vlees nog ca. 10 minuten in de oven, tot het veerkrachtig maar niet hard aanvoelt. Laat het vlees helemaal afkoelen.

  3. Snijd het vlees in zeer dunne plakken. Snijd stukken van het brood en rooster het. Snijd de augurken in plakjes. Beleg het brood met de augurk en de pastrami. Schep er een lepel mosterd op.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (7 stemmen)