Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Kalfswangen met salie

Kalfswangen met salie

  • Eenvoudig

  • ca. 4 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 4 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in parten. Was de winterpenen, halveer ze in de lengte en snijd ze grof. Ontvlies de kalfswangen en bestrooi ze met zout en peper. Wentel het vlees in de bloem. Halveer de bol knoflook dwars op de teentjes.

  2. Verhit de olie en de boter in een ruime braadpan of braadslee en braad er (eventueel portiegewijs) de kalfswangen op middelhoog vuur ca. 5 minuten per zijde in. Neem het vlees uit de pan en voeg de ui en de winterpeen toe. Blus af met de port. Voeg de knoflook, de salie op 1 takje na, de jeneverbessen en het bouillonblokje toe.

  3. Breng het geheel op middelhoog vuur aan de kook. Leg de kalfswangen in de saus en leg het deksel op de pan. Laat het geheel op middelhoog vuur ca. 3 uur en 30 minuten stoven.

  4. Schep het vlees, de ui en de wortel uit de saus en houd ze apart. Verwijder de knoflook, de salietakjes en (als je ze kunt vinden) de jeneverbessen. Laat de saus inkoken tot hij stroperig wordt.

  5. Verhit de kalfswangen in de ingekookte saus om ze te glaceren. Voeg de groenten opnieuw toe en verhit ze kort. Garneer met de overige salie. Lekker met polenta of aardappelpuree.

Per portie: 891 kcal | 44 g koolhydraten | 73 g eiwit | 31 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)