Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Kalimera Fizz cocktail

Kalimera Fizz cocktail

In samenwerking met Andrea Dalu van Pulitzer's Bar
  • Eenvoudig

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Voor de mandarijnensherbet

Bereiding

  1. Doe de mandarijnen ongepeld met het water in een pan. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag. Laat sudderen tot het fruit zacht is. Druk het fruit met een lepel door een zeef en daarna door een thee- of kaasdoek om alle restjes schillen en velletjes te verwijderen. Doe het limoensap met de suiker in een schone steelpan. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en laat 2-3 minuten pruttelen tot de sherbert iets ingedikt is. Laat afkoelen.

  2. Dry shake (zonder ijs) alle ingrediënten, behalve het sodawater, in een cocktailshaker. Voeg daarna ijs toe en shake nog eens. Fine strain (door een zeefje) in een highball-glas met ijs. Top af met sodawater.

Receptuur: Andrea Dalu van Pulitzer’s Bar

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!