Bereiding

  1. 1 Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en zorg ervoor dat de kolen goed gloeien. Was de paprika’s en prik ze met een vork in. Pof de paprika’s direct op de kolen (caveman style) tot het vel zwart is geblakerd. Neem de paprika’s uit de kolen en doe ze in een diepvrieszak. Sluit af en laat afkoelen.
  2. Was de lente-uitjes en hak ze fijn. Meng het kalkoengehakt met de lenteui, het korianderpoeder, zout en peper. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er 4 burgers van. Dek af met de vershoudfolie en plaats in de koelkast. Was de courgette en schaaf hem in repen. Bestrooi met zout en laat ca. 20 minuten trekken.
  3. Dep de courgette droog met keukenpapier. Omwikkel iedere kalkoenburger kruislings met 2 courgetterepen. Was de peterselie en schud hem droog. Was de tomaat en snijd hem in plakken. Was de krulsla en laat goed uitlekken. Snijd de mozzarella in plakken.
  4. Neem de paprika’s uit de diepvrieszak en pel er het geblakerde vel vanaf. Verwijder de zaadlijsten en dep het vruchtvlees droog. Hak de paprika’s met de peterselie en de knofl ook fijn. Meng de rodewijnazijn en de olijfolie erdoorheen. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
  5. Plaats het grillrooster in de Big Green Egg en laat de temperatuur oplopen tot ca. 250°C. Gril de kalkoenburgers ca. 5 minuten per zijde op hoog vuur. Verplaats de burgers naar de zijkant van het rooster, verdeel de mozzarella eroverheen en gaar nog ca. 4 minuten. Snijd de broodjes open en beleg ze met de krulsla, de tomaat, de burgers en de salsa.

Lees hier alles over de Big Green Egg

Foto’s: foodies