Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kerstmis leftover

Kalkoenburger met komkommerrelish

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Bak de uiringen ca. 3 minuten in 1 el olie. Was de komkommer en rasp hem in reepjes. Voeg de komkommer, de azijn, de suiker en de sojasaus toe aan de uiringen. Verhit tot de suiker is opgelost en giet het geheel in een pot of kom. Laat afkoelen.

  2. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Pel de knoflook. Snijd de lente-uitjes grof. Halveer de groene peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de knoflook, de lente-ui en de groene peper in een keukenmachine grof. Voeg de kalkoenblokjes, de oestersaus en de sambal toe en hak tot een grof mengsel.

  3. Vorm 4 platte schijven van het kalkoenmengsel en leg ze ca. 20 minuten op een bord in de koelkast. Verhit een grillpan. Wrijf de burgers in met 1 el olie en bestrooi ze met ruim zout en peper. Gril de burgers ca. 3 minuten per zijde.

  4. Hak de koriander zeer fijn en meng hem met de mayonaise. Neem de kalkoenburgers uit de pan en houd ze even warm. Snijd de broodjes open en gril ze kort in de grillpan.

  5. Laat de komkommerrelish uitlekken in een zeefje en schep op ieder broodje 1 el van de relish. Leg er een kalkoenburger op en maak af met 1 el van de koriandermayo.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)