Bereiding

  1. Snijd de kalkoenfilet in repen. Leg de kalkoenrepen in de karnemelk. Dek af en zet ca.1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 190°C). Zet een braadrek bovenop een braadslee. Meng de bloem met het zout, het paprikapoeder, het (gerookte)knoflookpoeder en een snufje cayennepeper. Neem de kalkoen uit de karnemelk. Wentel elk stukje kalkoen in het bloemmengsel. Zorg dat de kalkoen volledig door de bloem bedekt is.
  3. Verhit een laag van 4 cm olie in een grote, diepe koekenpan. De olie is heet genoeg wanneer een blokje brood er na ca. 30 seconden bruin uitkomt. Frituur de kalkoenstukjes per 4-5 stuks in enkele minuten tot ze rondom goudbruin zijn. Laat ze niet te bruin worden omdat ze nog in de oven afgebakken worden.*
  4. Neem de kalkoennuggets met een schuimspaan uit de pan. Leg ze met voldoende afstand van elkaar op het rooster op de braadslee en bak nog ca. 10 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met extra zout. Serveer met de citroenpartjes. Lekker met coleslaw.

Per portie: ca. 340 kcal | 33 g eiwit | 13 g vet | 23 g koolhydraten

*Je hoeft de kalkoennuggets niet per se in de oven af te bakken – alleen (iets langer) frituren volstaat ook. Door ze nog even in de oven af te bakken kun je de nuggets van tevoren maken.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Kris Kirkham Foodstyling: Jennifer Joyce Styling: Jenny Iggledon