Kaneelwafeltjes met cranberry-blauwebessenspread
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Meng het zelfrijzend bakmeel, het zout, 1 tl kaneelpoeder en 25 g suiker in een grote kom. Meng de karnemelk met het ei en de gesmolten boter goed door elkaar in een maatbeker. Voeg het mengsel al roerend met een stevige garde toe aan het droge mengsel. Roer tot een glad beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten rusten.
2. Verwarm het wafelijzer voor en vet het indien nodig in met olie of bakspray. Bak na elkaar goudbruine wafeltjes van het beslag. Meng in een schaaltje 50 g suiker met ½ tl kaneelpoeder. Wentel de warme wafels wanneer ze klaar zijn direct in de kaneelsuiker en laat op een rooster verder afkoelen. Serveer elke wafel met 1 el cranberry-blauwebessenspread, 1 el slagroom en wat blauwe bessen.