Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Karaage ©Yoko Inagaki

Chicken karaage: Japanse gefrituurde kip

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Geef je gefrituurde kip eens een twist en maak Karaage: de Japanse versie. Je brengt de kip op smaak met sojasaus en gember, waardoor de smaak echt in het vlees zit in plaats van in het deeg.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

voor de marinade

voor de garnering

Geef je gefrituurde kip eens een twist en maak Karaage: de Japanse versie. Je brengt de kip op smaak met sojasaus en gember, waardoor de smaak echt in het vlees zit in plaats van in het deeg.

Bereiding

  1. Doe de kip in een kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe. Meng alles met de hand goed door. Zet minstens 10 minuten opzij om te marineren.

  2. Meng de bloem en het aardappelzetmeel in een platte schaal en haal de stukken kip erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.

  3. Giet de frituurolie in een grote koekenpan. Leg de stukken kip in de koude olie, zonder dat ze elkaar raken. Het is geen probleem als de bovenkant van de kip niet bedekt is met olie.

  4. Zet het vuur aan. Wanneer de kip geluid begint te maken, draai je de kipstukken om. Bak de kip in 12 minuten gaar. Schep de kip met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Serveer de karaage in een mooie, lage schaal en garneer eventueel met citroen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (7 stemmen)
Uit het boek

YOKO

€ 34,99
cover Yoko