Bereiding

Yoko Inagaki: “Als je het mij vraagt is de Japanse karaage een echte kip-topper. Het lijkt nog het meest op Amerikaanse Kentucky fried chicken, maar wel met een groot verschil: de Amerikaanse heeft meer smaak in het deeg, bij ons zit de smaak in het gemarineerde vlees. De reden dat ik de Japanse versie verkies boven de Amerikaanse is de geur. De sojasaus en knoflook ruiken tijdens het bakken namelijk goddelijk!”

  1. Doe de kip in een kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe. Meng alles met de hand goed door. Zet minstens 10 minuten opzij om te marineren.
  2. Meng de bloem en het aardappelzetmeel in een platte schaal en haal de stukken kip erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.
  3. Giet de frituurolie in een grote koekenpan. Leg de stukken kip in de koude olie, zonder dat ze elkaar raken. Het is geen probleem als de bovenkant van de kip niet bedekt is met olie.
  4. Zet het vuur aan. Wanneer de kip geluid begint te maken, draai je de kipstukken om. Bak de kip in 12 minuten gaar. Schep de kip met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer de karaage in een mooie, lage schaal en garneer eventueel met citroen.
YOKO

Uit het boek:

YOKO
€34,99