
Chicken karaage: Japanse gefrituurde kip
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de kip in een kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe. Meng alles met de hand goed door. Zet minstens 10 minuten opzij om te marineren.
Meng de bloem en het aardappelzetmeel in een platte schaal en haal de stukken kip erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.
Giet de frituurolie in een grote koekenpan. Leg de stukken kip in de koude olie, zonder dat ze elkaar raken. Het is geen probleem als de bovenkant van de kip niet bedekt is met olie.
Zet het vuur aan. Wanneer de kip geluid begint te maken, draai je de kipstukken om. Bak de kip in 12 minuten gaar. Schep de kip met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de karaage in een mooie, lage schaal en garneer eventueel met citroen.
YOKO
€ 34,99