Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de vellen filodeeg op elkaar en knip of snijd ze in de lengte in 4 lange repen. Leg een reep filodeeg op een schoon werkblad met de korte kant naar jezelf toe. Bestrijk de onderste rand van het deeg met de boter, dezelfde lengte aan beide zijden omhoog en ertussen zodat je aan de onderkant een met boter bestreken vierkant krijgt.

2. Doe 1 tl karamelpasta rechtsonder op het beboterde vierkant, ongeveer 3 cm van de hoek. Bestrooi met een snufje zout en leg er ¼ van de appel op. Vouw de onderste rechterhoek van het deeg over de appel naar de andere kant van het deeg tot een driehoek. Druk de deegranden aan (de vulling zorgt er misschien voor dat het er niet perfect uitziet maar maak je geen zorgen). Blijf de driehoek vouwen tot het einde van de deegreep. Bestrijk de deegranden met boter en druk voorzichtig aan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de mooiste kant naar boven.

3. Herhaal dit met de overige repen filodeeg. Bestrijk alle driehoeken met boter en bestrooi met de suiker. Bak de appelflappen in 15-20 minuten knapperig en goudbruin in de oven. Laat ca. 5 minuten afkoelen en serveer met de yoghurt.

Per stuk: ca. 183 kcal
2 g eiwit | 7 g vet | 26 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Ed Smith  Foto’s: Stuart Ovenden  Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamson