Karamelmousse met sinaasappel
Uitdagend
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Week de gelatine in koud water. Karamelliseer de suiker met 100 ml water in een pan goudbruin. Voeg 50 ml slagroom toe en los de karamel op in de room. Klop 300 ml slagroom lobbig en zet hem in de koelkast. Neem de karamel van het vuur en laat hem ca. 1 minuut afkoelen. Knijp de gelatine uit en los hem op in de warme karamel. Laat de karamel afkoelen tot hij dik begint te worden.
Klop de eieren met de poedersuiker schuimig en spatel ze door de karamel. Spatel nu voorzichtig de slagroom erdoor en verdeel de mousse over glaasjes. Laat de karamelmousse opstijven in de koelkast.
Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Marineer de plakken sinaasappel in de sinaasappellikeur. Serveer de karamelmousse met de plakken sinaasappel.