Bereiding

1. Kook de aardappels in 10-12 minuten zacht en voeg de laatste ca. 2 minuten de diepvrieserwten toe.

2. Verhit intussen een koekenpan. Duw de karbonades rechtop met het vetrandje in de pan tot het vet goudbruin en krokant is en er wat van het vet gesmolten is in de pan. Bak de karbonades 3 minuten per zij de. Voeg 25 g boter en het paprika poeder toe. Bak ca. 1 minuut verder en schep daarbij de boter over de karbonades. Leg het vlees met het bakvocht op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat ca. 5 minuten rusten.

3. Giet de aardappels en doperwten af en meng ze in een kom met de lente-ui, 1 el boter, zout en peper. Prak de aardappels lichtjes met een vork zodat ze openbreken. Verdeel de aardappels, de karbonades en het bakvocht over 2 borden.

Per portie: ca. 747 kcal
47 g eiwit | 50 g vet | 25 g koolhydraten