Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Het is fascinerend dat er van melk zoveel producten gemaakt kunnen worden. Karnemelk wordt bij ons nog op originele wijze gemaakt door melk met room te karnen. We maken er pannenkoeken van!

Bereiding

  1. Splits de eieren. Smelt 100 g boter op laag vuur. Meng het eigeel door de karnemelk. Voeg ook de gesmolten boter toe. Meng de bloem met een snufje zout, de suiker en het bakpoeder. Voeg een deel van de karnemelk toe en roer glad. Voeg de rest van de karnemelk toe en meng alles door elkaar met een mixer. Klop de eiwitten stijf. Spatel ze door het beslag.

  2. Verhit 1 el boter in een pan met antiaanbaklaag. Schep een lepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek op laag vuur in ca. 3 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Herhaal tot al het beslag op is.

  3. Serveer de pancakes met ahornsiroop, honing of blauwe bessen.

Per portie: 626 kcal | 72 g koolhydraten | 16 g eiwit | 30 g vet

Foto: istock

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)