Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Karnemelk-roomijs met rozemarijn, honing en pijnboompitten

Karnemelk-roomijs met rozemarijn, honing en pijnboompitten

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Tip
Dit recept is voor ongeveer 16 bolletjes

Bereiding

  1. Verwarm de slagroom in een pan met de rozemarijn en laat ca. 15 minuten trekken op laag vuur. Laat de room niet koken.

  2. Klop de eidooiers los met de suiker en een snuf zout. Giet de warme room al roerend bij de dooiers en roer het geheel goed glad. Giet terug in de pan en verwarm nu op laag vuur al roerend tot 78°C. Blijf continu goed over de bodem van de pan roeren. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  3. Roer de karnemelk door het roommengsel en giet het geheel door een zeef. Zet het mengsel een nacht in de koelkast.

  4. Draai het mengsel in een ijsmachine volgens de aanwijzingen van de fabrikant tot een smeuïg roomijs. Schep het ijs in een (voorgekoelde) schaal en dek goed af met folie. Zet minimaal 3 uur in de vriezer.

  5. Druip voor het serveren de honing over het ijs en bestrooi met geroosterde pijnboompitten en evt. wat rozemarijnnaaldjes.

Per bolletje: 101 kcal | 3 g koolhydraten | 3 g eiwit | 9 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)