Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Karni di stobá

Karni di stobá

  • Gemiddeld

  • ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor het stoven

Voor de WUPS (wortel-ui-prei-selderij)

Justin Niessen: "Met deze stobá heb ik eens een kookwedstrijd gewonnen. Veel mensen kennen dit gerecht in combinatie met truffelrisotto, gebakken paddenstoelen en parmezaan. Ik gebruik voor mijn stobá vaak rundernek, omdat je van dit vlees een mooi stoofpotje kunt maken zonder dat de structuur verloren gaat."

Bereiding

  1. Snijd het vlees brunoise of in stukjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Marineer het vlees met Just Dry Rub en de overige ingrediënten. Just Dry Rub is te koop bij Just in Rotterdam en bij Mondi in Amsterdam. Laat de marinade een dag intrekken in de koelkast.

  2. De volgende dag begin je met de WUPS. Snijd de groenten en zet deze aan in roomboter of zonnebloemolie. Roomboter is veruit het lekkerst. Aanzetten betekent hard bakken. Vervolgens voeg je het gemarineerde vlees toe aan de WUPS en bak je het vlees net zolang tot het rondom is dichtgeschroeid.

  3. Voeg er de laurierblaadjes aan toe en zet het vuur laag. Het is belangrijk dat je in dit stadium nog geen water toevoegt aan het vlees. Laat eerst het vlees zijn eigen vocht loslaten. Dat maakt de stoof veel lekkerder. Als het vlees zijn vocht heeft losgelaten, kun je een mok water toevoegen. Houd in de gaten dat het laagje vocht in de pan niet opdroogt, want dan gaat het vlees plakken aan de bodem en uiteindelijk verbranden. Voeg dus zo nodig tussendoor wat water toe. Laat het vlees drie tot vier uur pruttelen op zacht vuur met deksel dicht. Als laatste voeg je de tomatenpuree toe om de saus mee te binden. Eventueel kun je het vlees verder op smaak brengen met zout en peper.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

De nieuwe Caribische keuken

€ 27,50
de nieuwe caribische keuken cover