Bereiding

  1. Snijd het vlees brunoise of in stukjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Marineer het vlees met Just Dry Rub en de overige ingrediënten. Just Dry Rub is te koop bij Just in Rotterdam en bij Mondi in Amsterdam. Laat de marinade een dag intrekken in de koelkast.
  2. De volgende dag begin je met de WUPS. Snijd de groenten en zet deze aan in roomboter of zonnebloemolie. Roomboter is veruit het lekkerst. Aanzetten betekent hard bakken. Vervolgens voeg je het gemarineerde vlees toe aan de WUPS en bak je het vlees net zolang tot het rondom is dichtgeschroeid.
  3. Voeg er de laurierblaadjes aan toe en zet het vuur laag. Het is belangrijk dat je in dit stadium nog geen water toevoegt aan het vlees. Laat eerst het vlees zijn eigen vocht loslaten. Dat maakt de stoof veel lekkerder. Als het vlees zijn vocht heeft losgelaten, kun je een mok water toevoegen. Houd in de gaten dat het laagje vocht in de pan niet opdroogt, want dan gaat het vlees plakken aan de bodem en uiteindelijk verbranden. Voeg dus zo nodig tussendoor wat water toe. Laat het vlees drie tot vier uur pruttelen op zacht vuur met deksel dicht. Als laatste voeg je de tomatenpuree toe om de saus mee te binden. Eventueel kun je het vlees verder op smaak brengen met zout en peper.
De nieuwe Caribische keuken

Uit het boek:

De nieuwe Caribische keuken
€27,50