Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kärnter kasnudeln

Kärntner kasnudeln

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • keukenmachine
  • deegroller
  • uitsteekring

Laura: “Mensen komen van over de hele wereld naar de deelstaat Kärnten in het zuiden van Oostenrijk om ze te proeven: Kärntner kasnudeln. Er zijn zelfs speciale nudl-kudl-mudl-weken, waarin wel veertig verschillende soorten kasnudeln verkocht worden. De originele versie is met aardappel en bröseltopfen, een soort creamy cottage cheese, maar in principe kun je ze met alles vullen. Dit is mijn variant, gekleurd met rode biet en gevuld met pompoenpuree en geitenkaas.”

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de pompoen in stukken van 1-2 cm. Leg ze op een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie. Rooster de pompoen in ca. 40 minuten gaar in de oven.

  2. Doe intussen de bloem, het bietensap, ½ tl zout en 3 el olie in een kom. Kneed in 5-10 minuten met je handen tot een glad deeg. Voeg eventueel wat extra bloem of bietensap toe als het deeg te droog of te nat is. Pak het deeg in met vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten.

  3. Haal de geroosterde pompoen uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen op een groot, koud bord. Prak de pompoen in een kom fijn met een vork. Prak de geitenkaas door de pompoenpuree, meng de dille erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Voeg het paneermeel toe en meng erdoorheen. Laat in de koelkast opstijven tot gebruik.

  4. Bestuif het werkblad licht met een beetje bloem. Rol het pastadeeg met de deegroller uit tot een dikte van 2-3 mm en snijd er met de uitsteekring rondjes uit.

  5. Vul de deegrondjes telkens met circa 1½ el van de vulling. Vouw het deeg over de vulling heen, zodat het een halvemaan vormt. Druk de randen dicht en krul de kasnudeln met je vingers. Herhaal deze stap totdat het deeg en de vulling op zijn.

  6. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de kasnudeln in 2 porties elk 5-7 minuten tot ze naar boven komen drijven. Neem uit de pan met een schuimspaan.

  7. Meng 3 el pompoenpitolie en de wittewijnazijn in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Breng de rucola op smaak met de dressing. Verdeel de rucola, de kasnudeln en de pecannoten over de borden. Druppel over ieder bord (let op: niet over de kasnudeln!) nog 1 el pompoenpitolie. Bestrooi met wat extra dille.

Per portie: 1118 kcal | 131 g koolhydraten | 31 g eiwit | 51 g vet

Receptuur: Laura de Grave Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)