Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
kastanjebrood

Kastanjebrood

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • en 45 minuten wachttijd en 45 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Los de gist op in een deel van het water. Meng de 2 soorten bloem, de rest van het water en het gistmengsel. Laat 15 minuten staan.

  2. Voeg het zout toe en kneed ca. 5 minuten. Laat het deeg op een warme plek afgedekt ca. 30 minuten rijzen.

  3. Kneed het deeg nog een keer door, vorm het tot een brood en laat nogmaals op een warme plek 1 uur rijzen.

  4. Bak het brood ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C.

  5. Eet het brood met dik roomboter en bij voorkeur bij een hartverwarmend soepje als kastanjesoep of pompoensoep.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)